Amazon verkoopaccounts

Om te beginnen met verkopen op Amazon dien je uiteraard een account bij Amazon aan te maken.

Dat kan hier: Verkaufen bei Amazon

Er van uitgaande dat je in Duitsland wilt beginnen, maar het account geeft je toegang tot alle 5 de Amazon markten.

 

Creditcard en bankgegevens

Je hebt een creditcard nodig voor de maandelijkse kosten die Amazon rekent in het begin en ter validatie. Daarnaast een Bankrekeningnummer die bij je bedrijf hoort. Er wordt een check gedaan dus bank en bedrijfsgegevens moeten overeenstemmen. Op dit bankrekeningnummer ontvang je uiteindelijk je Amazon opbrengsten.

Houdt bij het begin de volgende gegevens bij de hand:

  • creditcard
  • telefoonnummer
  • KVK en BTW-nummer
  • Contactinformatie (NAW) van je bedrijf
  • Informatie gerechtigde / eigenaar bedrijf
  • bankrekening

 

3 soorten accounts

Je hebt drie soorten accounts waarmee je op Amazon je producten kunt aanbieden: Basic-, Pro- en Vendor-account

 

Basis

Bij het basisaccount rekent Amazon kosten per verkocht product. Deze bedragen €0,99 per order. Naast deze kosten komen er nog bemiddelingskosten bovenop die variëren van 7 tot 15% van je verkoopprijs. Dit is weer afhankelijk van de categorie waarin je verkoopt, maar altijd met een minimum van €0,50.

Blijf je onder de 40 verkochte artikelen per maand, dan is het basis account zeker een goede optie om mee te beginnen.

Het heeft als nadeel dat je bepaalde functionaliteiten niet kunt gebruiken zoals uitgebreide analytics van Amazon. Tevens mag je in bepaalde categorieën niet verkopen zoals juwelen, horloges en levensmiddelen.

 

Pro

Met het Pro account heb je meer mogelijkheden, maar deze kost standaard €39,- per maand. Je kunt aanvragen doen om te mogen verkopen onder bepaalde categorieën en je kunt gebruik maken van Fulfilment by Amazon (FBA).

Op deze Amazon pagina vindt je wat meer informatie (weliswaar in het Duits): Preisgestaltung

Verkoop je meer dan 40 producten per maand en wil gebruik maken van FBA, uitgebreide analytics inzien en in bijzondere categorieën verkopen dan is een professioneel account de beste optie. Je kunt overigens altijd downgraden naar Basis mochten de verkopen in het begin tegen vallen.

 

Vendor

Een Vendor account is voor de echte leveranciers aan Amazon. Als leverancier verkoopt Amazon je producten. Amazon koopt voorraad bij je in en onderhoudt het inventaris en het verzorgt verder alles: van de levering en de prijsstelling, tot de klantenservice en de behandeling van retouren van klanten.

Deze laatste optie vergt wel wat kennis van Amazon en is het overwegen waard als je al via een Pro account verkopen weet te genereren. Mochten je producten goed verkopen dan meldt Amazon zich vaak vanzelf met deze optie. Anders kun je hier beginnen: Vendor Central

 

Kwestie van beginnen

Welk account je ook kiest het is een kwestie van beginnen en door zetten. Soms lijkt de Amazon leercurve wat stijl en loop je vast, maar als eenmaal de boel loopt, kun je met Amazon fantastische resultaten behalen.

 

Hulp nodig?

Mocht je er niet uitkomen kijk dan eens bij onze cursussen of schakel onze hulp in.