Verkopen op Amazon

verkopen op amazon

Je producten verkopen op Amazon is een fantastische manier om je producten in een groot deel van Europa te kunnen aanbieden. Via de 5 Amazon landen en verkoopkanalen Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje kun je in 26 Europese landen aanbieden. Het vergt enige voorbereiding en studie, maar als het eenmaal werkt, kunnen je internationale verkopen snel stijgen!

Hieronder in een overzicht de belangrijkste zaken op een rijtje. Per onderwerp is er meer informatie beschikbaar.

 

Amazon verkoopaccounts

Er zijn drie verkoopaccounts namelijk Basic, Pro en Vendor. Verschil zit hem in kosten en manier van aanbieden van producten. Bij Basic betaal je ongeveer 0,99 cent per verkocht product + de Amazon bemiddelingsbijdrage. Bij een Pro account betaal €39,- per maand, geen fee per verkocht product, maar wel de de Amazon bemiddelingsbijdrage. Bij een Vendor account biedt je je producten aan als leverancier van Amazon en Amazon bepaald zelf de prijzen en koopt bij jou je producten in.

Meer informatie Amazon verkoopaccounts.

 

EAN nummers

Je kunt op basis van EAN nummers producten plaatsen op Amazon. Dat kan met je eigen EAN nummers bij eigen producten of met bestaande nummers als je tussenhandelaar bent.

Meer informatie EAN nummers.

 

Vertalingen

Het beste verkoop je je producten in alle 5 de Amazon landen in de desbetreffende taal. Je kunt met één beginnen (meestal Verenigd Koninkrijk of Duitsland) en langzaam uitbouwen naar de andere landen, maar goede teksten zijn cruciaal.

Meer informatie Vertalingen.

 

Producten opvoeren

Producten opvoeren kan op 2 manieren. Per enkel product opvoeren of per CSV/Excel bestand meerdere tegelijk. Ligt er een beetje aan hoeveel producten je wilt opvoeren, bij meer dan 50 kan het handig zijn om met Excel bestanden te gaan werken.

Meer informatie Producten opvoeren.

 

Klantenservice 24/7

Binnen de Seller Central van Amazon en via de mail komen allerlei klantvragen binnen in allerlei talen. Houdt er rekening mee dat deze binnen 24 uur beantwoord moeten worden! Dit is van invloed op je algehele winkelscore. Een goede klantenservice zorgt ook voor een hoge klantwaardering.

Meer informatie Klantenservice.

 

Fulfilment by Amazon

FBA

Fulfilment by Amazon betekend dat Amazon je producten in één van de Warehouses opslaat en bij verkoop Amazon zelf de verzending verzorgt. Jij moet alleen je spullen naar Amazon versturen en Amazon doet de rest. Uiteraard voor een hoger bemiddelingstarief. Klinkt aanlokkelijk, maar ook met FBA zijn er een aantal zaken waarmee je van te voren rekening moet houden.

Meer informatie FBA.

 

Penalty

Het kan voorkomen dat je een Amazon penalty krijgt en tijdelijk je Amazon winkel wordt gesloten of extra in de gaten wordt gehouden. Dat kan komen door klachten, laat antwoorden van e-mails en enkele andere oorzaken. De klant is koning en dat geldt ook op Amazon.

Meer informatie Penalty.

 

 

Cursus verkopen via Amazon
meer-info-amazon-verkopen

Cursus verkopen via Amazon

Binnenkort start weer de cursus “Verkopen via Amazon”.